Sanje izpadanje zob

Kaj pomenijo sanje o izpadanju zob?

Eden najboljših delov odraščanja je premagovanje otroškega strahu, da se pod vašo posteljo skriva pošast. Seveda se občasno še vedno zbudim v znoju, potem ko sem sanjala, da se zaprem iz stanovanja, vendar se ponavadi lahko otresem prevare, ko zavijem v kopalnico, da si umijem zobe. Toda sanje, ki se mi še vedno skrivaju v mojem jedru, je tisto, pri katerem - bobnanje, prosim - izgubim zob.

To nočno moro sem imela (sem kraljica drame, ne žal) nekajkrat, in ko jo imam, me naslednji dan dejansko bolijo usta. Izgubiti zobe je naravnost strašljiva izkušnja! Tudi če ni resnična! Zato moram vedeti, kaj mislijo moji možgani, in če lahko v svojem budnem življenju kaj storim, da podvajam svojo podzavest, da o tem nikoli več ne sanja. Tu dva strokovnjaka razložita, kaj se ti dogaja v mislih, ko sanjaš o izgubi zob.

Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Preberi si tudi... Manifestiranje

Najprej so sanje o »izgubi zob« super pogoste, zato vedite, da niste sami.

Očitno te sanje doživlja skoraj vsak, ker se vsi spomnimo, kakšen je bil občutek, ko smo izgubili zob, ko smo bili otroci. "Vsi imamo spomine - zavedne in nezavedne - okoli izpadanja mlečnih zob in vrzeli v zobeh, preden so nam novi zobje zrasli," pojasnjuje Jane Teresa Anderson, sanjska analitičarka in terapevtka. (Mimogrede, mlečni zobje = mlečni zobje .)

"V teh otroških letih smo lahko deležni najrazličnejših skrbi in pomislekov, morda nas dražijo zaradi vrzeli v nasmehu in morda izgubljamo samozavest," poudarja Anderson. Preprosto povedano, ti občutki se, simbolično rečeno, vračajo v vaše sanje. Joj!

Ampak ne norite se. "Tudi Halle Berry ima te sanje!" Lauri Loewenberg, sanjska strokovnjakinja, ki je sodelovala s zvezdami, vključno s Hodo Kotb in Kelly Pickler, pove Cosmu. V redu, v redu, nekoliko manj slabo se počutim zaradi svoje čudne psihe. Ugibam?

Pogled z velikega kota na psa, ki se sprošča na postelji doma

Znanost pravi, da lahko dobri fantje pomagajo pri slabih sanjah.

Kaj torej pomenijo sanje?

V šokantnih sanjah, da ste izgubili zob, ima več kot en pomen. Po Loewenbergovih besedah: „Sanje, ki vključujejo predel ust ali grla, so najpogosteje povezane s komunikacijskimi težavami v budnem življenju. Ko ti v sanjah padejo zobje, je to običajno zato, ker si nekaj rekel, ne da bi prej razmišljal o tem. " Z drugimi besedami, vaši zobje delujejo kot prispodoba besedam, ki padejo iz ust. Globoko.

"Če sanjate, da vam manjkajo zobje, se vprašajte, kje ste v zadnjih nekaj dneh čutili, da v vašem življenju nekaj manjka," priporoča Anderson. "Če vam je v sanjah nerodno govoriti, ker manjka eden ali več zob, morda čutite - ali se bojite - pomanjkanja samozavesti," je dodala.

V tem je stvar: Analize sanj so odvisne od tega, kaj se konkretno dogaja v vašem resničnem življenju. »Naše sanje so edinstvene. Čeprav milijoni ljudi morda sanjajo o tem, da jim zobje odpadajo, so druge podrobnosti v sanjah tiste, ki pomagajo natančno določiti njihovo razlago, «ugotavlja Anderson.

"Da bi dobili občutek za pomen svojih sanj, se osredotočite na to, kako ste se počutili ob padcu zob," predlaga. Se bojite te izgube? Ali pa lahko podzavestno podoživljate nekaj neprijetnega, kar se je zgodilo v vašem budnem življenju? Nekaj časa razmislite o svojih sanjah, tudi če so neprijetne, da bi vam diagnosticirali njihov pomen.

V redu, kaj naj torej storim, če sanjam, da bom vedno znova izgubil zobe?

Če so izgube zob ponavljajoče se sanje, vam verjetno vaš um skuša nekaj povedati. "Ponavljajoče se sanje so pogosto povezane s tekočo težavo (sanje se nadaljujejo, dokler se težava ne reši) ali pa se lahko povežejo s ponavljajočim se vzorcem vedenja, ki ga je treba popraviti: vsakič, ko izkažete vedenje, imate sanje," pojasnjuje Loewenberg.

Ali lahko kaj storim, da ne bi več imel teh sanj?

Če se želite znebiti tega strašnega zobnega zaporedja sanj, Anderson priporoča, da se (eek!) Soočite s sliko izpadajočih zob - ja, čeprav je čudno. "Ko se zbudite, si zamislite sanje, vendar z zobmi ostanite na mestu, trdni in močni," pravi Anderson. »Predstavljajte si, da se tudi sami obnašate in počutite trdno in močno. To pomaga reprogramirati vaš nezavedni um, da reši težavo. "

In ne pozabite: Ni čas za paniko

Čeprav da, izguba zob v sanjah je pogosto neprijetna, vendar ni razlog, da bi se jih znebili. Še vedno imate tiste biserno bele kot dojenček, in hej, morda ste kritično razmišljali o vprašanju, ki je nekaj zasenčilo v vaših mislih. To se imenuje rast.


Prijavi se na Access Bars Delavnico

Z Access Barsi se vam življenje popolnoma spremeni.

Z eno besedo življenje postane lahkotno.