Retrogradni Merkur

Kaj je retrogradni Merkur?

Če se ukvarjate z astrologijo horoskopa ali manifestacijo, veste, da je težko razlikovati med upanjem BS in verodostojnimi zodiakalnimi odčitki.

Čeprav sodobna znanstvenika velja za psevdoznanost, astrologija ukazuje na splošno privlačnost tistih, ki želijo vedeti več o sebi in o tem, kako lahko zunanji svet - v tem primeru poravnanost planetov in drugih elementov v kozmosu - vpliva na našega notranjega.

Zlasti en dogodek, ki je bil v zadnjem desetletju deležen precej pozornosti, je Merkur Retrograden.

Kaj je tako posebnega pri retrogradnem merkurju, razen dejstva, da zveni kot znanstveni film iz 80-ih?

Retrogradnost živega srebra je eden od številnih različnih planetarnih "dogodkov" (retrograd), pomembnih v astrologiji, ki naj bi na nek način vplivali na človeško vedenje.

Vsak planet ima svojo retrogradnost. Merkur pa je bil deležen posebne pozornosti, ker naj bi vplival na elemente človeške psihologije, povezane s komunikacijo, in mu omogočil, da vse vrste stvari pade v mrežo

Kaj natančno to pomeni, bomo prišli čez minuto. Najprej pa:

Kaj dejansko povzroča retrogradnost Merkurja?

Včasih se zdi, da se planeti v našem sončnem sistemu, ki so vidni z Zemlje, premikajo nazaj.

To ne drži, v resnici se premikajo le počasneje, kot so običajno, kar daje iluzijo, da se premikajo nazaj, vendar tega ne moremo ugotoviti samo s pogledom v kozmos.

Retrogradnost Merkurja se zgodi, ko planet Merkur kroži v najbolj oddaljeni točki stran od sonca, ko se orbita planeta upočasni in se Zemlja še naprej premika z enako hitrostjo. V tem času se zdi, da se Merkur premika nazaj v nasprotni smeri, kot je običajno.

To se zgodi razmeroma pogosto, približno štirikrat na leto, ker je Merkur bližje soncu kot Zemlji, saj Merkurjevo leto (in polna orbita okoli sonca) traja le oseminosemdeset dni v primerjavi z tristo šestinšestdesetimi leti.

Zakaj pa je to pomembno? Ker naj bi vas Merkur Retrograd lahko psihično in čustveno popolnoma spodkopal - še posebej, če ne vidite, da prihaja.

Kako Retrogradni Merkur vpliva na nas?

V astrologiji Merkur predstavlja prevladujočo prisotnost nad komunikacijo vseh vrst. To vključuje vse, od govora in pisane besede do kognitivne misli.

In ker smo ljudje kot ljudje odvisni od svoje sposobnosti komuniciranja, da lahko krmimo vsakdanje življenje tako v svoji glavi kot tudi o zunanjem svetu z družino, sodelavci, prijatelji in družino, naj bi retrogradni merkur močno vplival na tako rekoč vsak vidik našega življenja.

V bistvu naj bi retrogradni merkur vodil dogodke in dejanja, povezana s komunikacijo, dokaj nestabilne, kar bi imelo za posledice vse vrste posledic, kot so težave pri tako učinkoviti komunikaciji s kolegi in bližnjimi, nezmožnost razmišljanja naravnost ali organiziranje misli in nenadna izguba fokusa.

Vendar pa lahko dogodki, ki se zgodijo z retrogradnim merkurjem, nudijo dragoceno učno izkušnjo, z možnostjo, da se notranje izkusimo v nestabilnem stanju in nas med drugim naučijo več o sebi in svojem zunanjem svetu.

V tem času astrološki strokovnjaki predlagajo, da si zagotovite dodaten prostor (in potrpljenje) z bližnjimi in sodelavci, da se spoprimete s temi izzivi, povezanimi s komunikacijo. S tem lahko zmanjšate možnost teh domiselnih neželenih učinkov, ki bi povzročili škodo, hkrati pa še vedno koristijo izkušnji.


Prijavi se na Access Bars Delavnico

Z Access Barsi se vam življenje popolnoma spremeni.

Z eno besedo življenje postane lahkotno.