Kako vplivati na podzavest?

Kaj je vaša podzavest?

Naša podzavest je del našega uma, ki povezuje subtilne vzorce, potrebne za delovanje v življenju. Naša podzavest je programirana za izvajanje preprostih nalog, tako da lahko naša zavest razmišlja o kompleksu.

Naše možganske funkcije so neverjetno zapletene, saj mnogi vidiki še vedno niso popolnoma razumni. Računalniško gledano število operacij na sekundo, za katere so odgovorni naši možgani, doseže tisoče bilijonov.

Čeprav je te številke resnično nemogoče konceptualizirati, da bi jo postavili v perspektivo, je bil eden najhitrejših superračunalnikov na svetu posneman eno sekundo enega odstotka delovanja človeških možganov z 83.000 procesorji - računalnik je potreboval 40 minut, da je opravil nalogo.

Preberi tudi... Kako meditirati

In čeprav so naši možgani precej boljši od teh umetnih procesorjev, lahko nekatere elemente naših možganskih funkcij, kot je računalnik, programiramo na različne načine. Naši možgani so pogojeni od mladih nog in iz številnih smeri, vključno z družbo, družino in akademskim svetom. Nekatere od teh pogojev so potrebne in zaželene, obstajajo pa tudi subliminalni elementi, ki letijo pod radarjem in so pogosto lahko subverzivni in samoporažljivi. Ampak dobra novica je, da je za to treba zavestno ukrepati.

Kako programirati svoj podzavest

InnerTalk - metoda, ki jo je razvil Eldon Taylor za reprogramiranje vaše podzavesti z usmerjanjem na podzavestni negativni vložek, ki ga prejmemo vsak dan.

Binaural Beats - dihotična tehnika poslušanja, pri kateri se zvok predvaja na nižjih frekvencah, da stimulira možgane, doseže subliminalne učinke in spremenjena stanja zavesti.

Meditacija - najstarejši in najučinkovitejši način za reprogramiranje podzavesti z discipliniranjem in doslednostjo.

InnerTalk

InnerTalk je metoda, ki jo je razvil Eldon Taylor in je zasnovana tako, da pozitivno vpliva na subliminalno obdelavo informacij. Čeprav je mogoče zavestno vnesti pozitiven dialog v naše vsakdanje življenje, Taylor pravi, da verjame, da smo tako močno preplavljeni s subliminalno negativnostjo, da to ne pomeni dovolj razlike. Te negativne misli pogosto prihajajo iz preteklih neuspehov ali slabih izkušenj, ki se kopičijo, da nas zaščitijo pred prihodnjim porazom ali zavrnitvijo. Na žalost nas to lahko zadrži in prepreči, da bi v celoti izkoristili svoj potencial.

Taylorjev InnerTalk se osredotoča na to, da na podlagi ustreznih funkcij pogojuje obe strani možganov. Leva polobla možganov se osredotoča na dobesedni pomen, desna stran pa bolj na splošni konceptualni ali asociativni pomen. Taylorjev InnerTalk cilja na levo poloblo s pomočjo smiselno izgovorjenih, zamaskiranih, permisivnih trditev. Desna stran je usmerjena z direktivnimi glasovi, posnetimi v metakontrastu. V bistvu se posnetki predvajajo tako, da so tik pod pragom zavedanja. To pomeni, da jih poslušalec ne sliši in ne razume vedno, vendar jih podzavest pobere. Ta metoda se od hipnoze razlikuje po tem, da zaobide določene mehanizme, ki jih hipnoza predstavlja. Pod hipnozo lahko obstajajo obrambni mehanizmi, ki so še vedno prisotni.

Taylorjeva subliminalna metoda obide zavestno zavedanje z delom na našem perifernem zaznavanju. Podobno kot vid je tudi periferno zaznavanje nivo, na katerem je nekaj potisnjeno na rob, kjer obstaja 50-odstotna verjetnost, da sporočilo sliši ali ne sliši. Na tem pragu sporočila ni treba popolnoma razumeti, ker ga še vedno obdeluje zavestni um.

Binauralni utripi

Podobno kot znanost o tem, kako lociramo smer zvoka, so binauralni utripi nizkofrekvenčni zvoki, ki se predvajajo dihotično ali se razlikujejo v vsakem ušesu. Ti utripi se igrajo pod 1000 Hz in so rezultat dveh različnih impulzov v vsakem ušesu. Stopnja frekvence za človeški sluh je v območju od 20 do 20 000 Hz, zato pogosto frekvence binauralnih utripov niso nujno slišane. Razlika med temi impulzi ustvarja tretjo frekvenco v delu možganov, imenovanem nadrejeno olivarno jedro, kjer naj bi imel subliminalne učinke in bi lahko povzročil spremenjena stanja zavesti. Proces se imenuje uvajanje možganskih valov.

Čeprav obstaja nekaj trditev, ali binauralni utripi pozitivno vplivajo na možganske valove, so nekatere študije pokazale, da odražajo učinke meditacije na možgane in spodbujajo stanja sproščenosti. To naj bi povzročilo povečanje možganskih valov Alfa in Theta, kar ustreza sprostitvi in meditaciji. Tu lahko možgane usposobijo in ponovno programirajo s trajnimi pozitivnimi mislimi.

Alfa frekvenca naših možganov obstaja med 7-14 Hz. To najdemo v stanjih globoke sprostitve in lahke meditacije, kjer lahko začnete vplivati na podzavest. V tem stanju je mogoče vplivati na spomin in učenje. Frekvenca theta valov, med 4-7,5 Hz, je najbolj zanimiva, saj se pojavi med lahkim spanjem in globoko meditacijo ter je tam, kjer je dostopen do podzavesti. Med frekvenco Theta menijo, da je mogoče izkoristiti in vplivati na številne značilnosti, od ustvarjalnosti in reševanja problemov do intuicije in celo fizičnega zdravljenja.

Meditacija

Uporaba binauralnega zvoka in subliminalnih sporočil se zdi enostaven način vplivanja na podzavest človeka, vendar se želeni učinki običajno zrcalijo ali primerjajo z učinki meditacije. Medtem ko bi lahko te metode med seboj povezali z meditacijo, da bi povečali verjetnost doseganja pozitivnih rezultatov, je meditacija sama po sebi verjetno najbolj zanesljiv pristop. Z uporabo elektroencefalograma ali spremljanja EEG je bilo dokazano, da je aktivnost alfa in theta valov najbolj izrazita med meditacijo. Tu želijo vplivati subliminalni dražljaji podzavestnih sporočil in utripov. Toda meditacija seveda zahteva disciplino, potrpljenje in prakso.


Prijavi se na Access Bars Delavnico

Z Access Barsi se vam življenje popolnoma spremeni.

Z eno besedo življenje postane lahkotno.