Energijski vampirji

Kaj so energijski vampirji?

Ste že imeli izkušnjo, da vam je življenje posrkalo vso energijo, če ste preživeli čas z določeno osebo?

Govorim o občutku izčrpanosti, dolgčasa, razdraženosti, stresa, tesnobe, ogroženosti, preobremenjenosti ali depresije že po nekaj trenutkih v družbi te osebe.

Včasih ste se počutili krive zaradi negativnih misli o tej osebi - zaradi česar ste se počutili še slabše. Morda ste celo mislili, da je z vami nekaj narobe, na primer občutek glavobola ali stres nad delovnim rokom. Kakor koli že, niste razumeli, zakaj se počutite tako nenavadno.

Če to opisuje znano izkušnjo, ste verjetno bili v družbi energetskega vampirja.

Energijski vampirji so čustveno nezreli posamezniki, ki imajo občutek, da se ves svet vrti okoli njih. Skoraj niso sposobni stvari videti iz perspektive druge osebe. Pogosto jim primanjkuje empatije. Verjamejo, da morajo vzeti vse, kar lahko dobijo od drugih, in da jim bo dajanje karkoli odvzelo bistvene vire. Kot da ves svet obstaja samo zato, da bi jim služil, vi pa ste najnovejši predmet, na katerega so se usmerili v izkoriščanje.

Tukaj je opisano, kako se zaščititi pred izsušitvijo. To je dvostranski pristop. Najprej morate oceniti svojo čustveno sposobnost. Drugič, ocenite, kolikšna nevarnost vam predstavlja energijski vampir. Če tehtate oba vidika, se boste lažje odločili, kaj morate storiti.

Odstranjevanje energijskih vampirjev je zelo pomembno na poti osebnostna rast.

Čustvena sposobnost

Obseg vaše lastne čustvene sposobnosti bo določil, koliko od te osebe lahko vzamete. Najpomembnejše orodje v kompletu je vaša sposobnost samoodsevanja. To pomeni, da ste radovedni glede lastnih reakcij, da bi se bolje razumeli. Do sebe morate biti tudi prijazni, tako da se sprejmete takšnega, kot ste.

Če imate vsakodnevno samoodsevno prakso (npr. Hoja, meditacija, joga, kuhanje, kolesarjenje vsaj 40–60 minut), bo to povečalo vaše čustvene sposobnosti. Podobno bodo dobri odnosi s partnerjem, stalno delo, dober kraj za življenje in pomanjkanje travm. Tudi mentor, dobra izobrazba in izkušnje z osebnim razvojem pomagajo.

Nasprotno, če se trenutno spopadate z motnjami v življenju ali če imate posebno ostrega notranjega kritika, ki vas nenehno nenehno nagaja in vas nenehno podre, boste bolj ranljivi za napad vampirjev.

Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je, kakšna je vaša motivacija za to osebo v vašem življenju? Če ste zelo motivirani (npr. Za napredovanje v službi) in je ta oseba le nadloga, s katero se morate sprijazniti, potem boste verjetno bolj odporni. Če pa potrpite izčrpavanje samo zato, ker se preveč bojite, da bi zapustili službo, potem za ta strah plačate zelo visoko ceno.

Ocena vampirjev

Na prvi pogled se lahko zdijo energetski vampirji zelo privlačni. Pogosto so videti lepe, drzne, razkošne ali inteligentne in se zdi, da imajo o vas visoko mnenje, na kar kaže njihova laskava pozornost. Vlečenje v njihov ožji krog se vam morda zdi le spodbudo, ki jo potrebujete v svojem običajno nejasnem delovnem okolju.

Vendar se zavedajte, da vas "negujejo" - pripravijo vas tako, da vas izkoriščajo, kakor koli kasneje najbolje ustreza njihovim namenom. Kar se sprva zdi povsem nedolžno, na primer iskanje dobrega prijatelja, vas lahko pripelje do tega, da proti svoji volji ogrozite svojo etiko, moralo in vrednote - morda celo pravočasno kršite zakon. In ker so energetski vampirji mojstri, da se izognejo odgovornosti, ste vi tisti, ki prevzamete krivdo, ko gre kaj narobe.


Prijavi se na Access Bars Delavnico

Z Access Barsi se vam življenje popolnoma spremeni.

Z eno besedo življenje postane lahkotno.